درمان افتادگی پلک – عمل جراحی با تضمین قیمت و کیفیت – ویستان

76 / 100

هدف از درمان افتادگی پلک، بالا بردن پلک با تقویت عضله بالا برنده است و با توجه به نوع و وزن دریچه افتادگی انجام می شود.

در درمان افتادگی پلک تکنیک های مختلفی وجود دارد و می توان آن را از چین های پوستی یا زیر پلک فوقانی با جراحی بدون اسکار انجام داد. اگر عملکرد عضله کواتور که پلک بالایی را بالا می‌برد در پتوز مادرزادی کم باشد، عضله ناحیه ابروی پلک با کمک نوار سیلیکونی (روش تعلیق جلویی) معلق می‌شود.

پزشک با توجه به یافته های معاینه پلک، روش مورد استفاده در درمان افتادگی پلک را تعیین می کند. جراحی های پتوز که در بزرگسالان انجام می شود به طور کلی تحت بی حسی موضعی انجام می شود و بیمار در همان روز مرخص می شود. استفاده از یخ در روز جراحی از ایجاد تورم و کبودی نیز جلوگیری می کند.

پتوز چیست؟

افتادگی پلک برای پوشاندن مقداری یا تمام چشم را پتوز می گویند، یعنی افتادگی پلک. شرایطی با افتادگی پوست و یا بافت های زیر جلدی یا ابرو روی پلک، افتادگی کاذب پلک یا شبه پتوز نامیده می شود.

افتادگی پلک باعث محدود شدن بینایی و یا جلوگیری از آن می شود. پتوز هم در سنین پایین و هم در بزرگسالان دیده می شود و درمان افتادگی پلک هم برای افزایش دید و هم برای اصلاح زیبایی موثر است.

درمان افتادگی پلک چگونه است؟

تنها راه درمان افتادگی پلک واقعی، جراحی است. می توانید صفحه جراحی افتادگی پلک ما را مرور کنید.

آیا درمان غیر جراحی برای افتادگی پلک وجود دارد؟

درمان غیرجراحی افتادگی پلک فقط برای بیمارانی که افتادگی پلک آن ها کاذب است، انجام می شود. در واقع درمان ایده آل در این مورد جراحی است، اما روش های غیرجراحی را می توان در بیمارانی که نمی خواهند نیز اعمال کرد.

چگونه افتادگی پلک را بدون جراحی درمان کنیم؟

سم بوتولینوم را می توان با کاربردهای پرکننده، کاربردهای نخ یا فرآیندهای دستگاه اعمال کرد. فناوری‌های فرکانس رادیویی و پلاسما، فرآیندهای این دستگاه هستند.

اگر افتادگی پلک بدون جراحی درمان شود، درمانش دائمی خواهد بود؟

این گونه روش ها با توجه به شرایط بیمار، ماندگاریش بین چهار تا یک سال است. البته به روش درمان نیز بستگی دارد‌.

مزایا و معایب درمان غیر جراحی افتادگی پلک چیست؟

بزرگترین مزیت این است که هیچ برش، بخیه یا کبودی وجود ندارد. معایب آن این است که در تعداد بسیار کمی از بیماران مناسب و برای مدت کوتاه موثر بوده و در افتادگی واقعی پلک قابل استفاده نیستند.

افتادگی پلک وضعیتی است که بر سلامت چشم و روانی بیماران تأثیر منفی می گذارد. چشم پوشیده شده توسط پلک ها می تواند باعث ایجاد برخی از اختلالات مربوط به چشم، به ویژه در کودکان شود، و همچنین قادر به دستیابی به دید واضح نیست. از سوی دیگر، اضطراب زیبایی شناختی ممکن است سلامت روانی بیمار را مختل کند و او را از معاشرت باز دارد و حتی ممکن است بر انتخاب حرفه او تأثیر بگذارد.

توضیح اینکه مشکل افتادگی پلک دقیقاً قبل از ذکر دلایل، مشاهده در چه کسانی و احتمالات درمان چیست مفید است.

افتادگی پلک یکی از شایع ترین بیماری های پلک است که در ادبیات پزشکی از آن به عنوان پتوز یاد می شود. در این بیماری، افتادگی پلک فوقانی به سمت پایین وجود دارد.

برای ذکر افتادگی پلک، پلک باید قسمت رنگی چشم را بیش از حد معمول (1 تا 1.5 میلی متر) بپوشاند. اگرچه معمولاً در یک چشم دیده می شود، اما می تواند در هر دو چشم نیز رخ دهد (پتوز دو طرفه).

افتادگی پلک چه نوع علائمی ایجاد می کند؟

ابتدایی ترین علامت افتادگی پلک ظاهر افتادگی پلک است، اما این علامت خفیف نیست، در مواردی که حتی مردمک را می پوشاند یا در یک چشم ایجاد می شود، به راحتی قابل مشاهده است. (اگرچه خفیف است، اما در حال حاضر نمی توان با یک نگاه از بیرون متوجه آن شد، اما اگر بیمار چهره و ظاهر عکس های گرفته شده در گذشته را با عکس های گرفته شده امروز مقایسه کند، می تواند تفاوت را ببیند.)

افتادگی پلک چگونه تشخیص داده می شود؟

در معاینه چشمی که باید در محدوده تشخیص پتوز انجام شود، ابتدا به شرح حال بیمار گوش داده می شود. مسائلی از قبیل اینکه علائمی که نشان دهنده وجود افتادگی پلک هستند از چه زمانی شروع شده و هر چند وقت یک بار رخ می دهد، مشخص می شود.

افتادگی پلک زمانی که از بیرون مشاهده شود به تشخیص آسان کمک می کند. با این حال، چه مورد توجه قرار گیرد یا نه، چشم پزشک از برخی آزمایشات و معاینات برای تشخیص افتادگی پلک و تعیین علت آن استفاده می کند. مانند بیومیکروسکوپی (لامپ شکاف)، تصویربرداری عصبی و آزمایش خون.

تفاوت دیافراگم بین دو چشم نوزاد نیز محرکی برای معاینات تکمیلی برای درمان افتادگی پلک است. در چنین حالتی چین های پلک نوزادی که تحت معاینه فیزیکی قرار گرفته است مورد بررسی قرار می گیرد.

اگر محرک افتادگی پلک یک اختلال سیستماتیک نباشد، مداخله عضله بالابرنده است که وظیفه بلند کردن پلک را بر عهده دارد، اما با بد کار کردن یا اصلاً کار نکردن نمی تواند این وظیفه را انجام دهد.

در صورت وجود افتادگی پلک، تنها روش درمانی موثری که در زمان کوتاه نتیجه می دهد، جراحی است. این جراحی در بزرگسالان با استفاده از بی حسی موضعی و بدون نیاز به دراز کشیدن (ایستاده) بیمار انجام می شود. درمان افتادگی پلک با جراحی که در زمان کوتاهی کامل می شود، یک عمل ساده است. در صورتی که بعد از جراحی هیچ اتفاقی رخ ندهد، بیمار می تواند در عرض چند ساعت ترخیص شود.

علائم دیگری نیز وجود دارد که ممکن است نشان دهنده وجود افتادگی پلک باشد. نکته بارز در این میان این است که بیمار به دلیل محدودیت دید به دلیل افتادگی پلک، به طور مکرر ابروهای خود و در نتیجه پلک های بالایی را بالا می برد تا دید واضح تری داشته باشد.

برای این کار گاهی بیمار از دستان خود استفاده می کند. به طور مشابه، ممکن است سعی کند با بالا بردن چانه و خم کردن سر به عقب، دید را آسان‌تر کند. همه این فشارها ممکن است باعث ایجاد چین و چروک در اطراف چشم و پیشانی بیمار یا درد در ناحیه گردن و کمر در آینده شود. خشکی یا برعکس، از علائمی است که منجر به وجود پتوز می شود.

زمانی که از بیرون به آن نگاه کنید، افتادگی پلک می‌تواند به شکل کدر شدن حالت بدن بیمار یا خسته به نظر رسیدن چهره‌اش با وجود استراحت ظاهر شود.

علل افتادگی پلک چیست؟

علت افتادگی پلک بین بیماران متفاوت است. با این حال، هنگامی که یک طبقه بندی کلی انجام می شود، می توان گفت که پتوز به صورت مادرزادی یا در طول زمان ظاهر می شود، بنابراین در افراد در هر سنی قابل مشاهده است.

اگر پتوز مادرزادی، یعنی افتادگی پلک مادرزادی وجود داشته باشد، معمولاً اختلال رشدی در عضله ای که پلک را بالا می برد (عضله بالابرنده) وجود دارد. اگرچه این عضله به طور مادرزادی رشد کرده است، اما وقتی فرد بزرگتر می شود، می تواند نازک تر شود و از حفره ای که به آن متصل است جدا شود. در چنین حالتی افتادگی پلک پیشرفته مرتبط با سن رخ می دهد.

هنگامی که طبقه بندی دیگری غیر از “مادرزادی” و “غیرمادرزادی” مورد نظر باشد، دلایل افتادگی پلک نیز می تواند به عنوان پایه در نظر گرفته شود: آسیب و ضربه به چشم، استفاده طولانی مدت از لنزهای تماسی، آسیب به اعصابی که عضله را هدایت می کنند که پلک را بالا می برد، توده های روی پلک، تومور های چشم، برخی بیماری های عصبی و عضلانی، بیماری های آلرژیک و …

علاوه بر این، برخی از مداخلات در جراحی های قبلی چشم و دارو هایی که برای درمان هر بیماری استفاده می شود نیز ممکن است باعث افتادگی پلک شود.

روش های مورد استفاده در جراحی برای درمان افتادگی پلک

با توجه به وضعیت عضله بالابر روش مورد استفاده در درمان افتادگی پلک تعیین می شود. در این زمینه، در مورد افتادگی پلک که باعث علائم خفیف یا به دلیل افزایش سن ایجاد می شود، روشی انتخاب می شود که عضله ناکافی را تقویت کند.

اگر عضله لاواتور اصلا کار نمی کند یا افتادگی پلک به دلیل فلج عصبی رخ داده است، روش اسلینگ ترجیح داده می شود. با این روش، افتادگی کم پلک به کمک نوارهای سیلیکونی از زیر پوست به عضلات پیشانی معلق می شود و در انتخاب روش حرکت چشم و عملکرد اشک می تواند موثر باشد. (بسته به سطح افتادگی، پزشک ممکن است بافت اضافی را در حین جراحی بردارد.)

اگر افتادگی پلک در کودکان پیشرفته نباشد یا فقط در یک چشم رخ دهد، با در نظر گرفتن عامل محرک و تحت نظارت دقیق بیمار، ممکن است در وهله اول درمان افتادگی پلک، جراحی انجام نشود. سن بیمار و همچنین وضعیت سلامت بیمار نیز در تصمیم گیری روش درمان افتادگی پلک موثر است. اگر گزینه مداخله جراحی در حال حاضر رد شده باشد، پزشک ممکن است از کودک بخواهد که عینک مخصوص بزند، چشم سالم را با یک پد بپوشاند یا استفاده از قطره را در چشم مشکل دار توصیه کند.

در چنین مواردی که درمان افتادگی پلک به زمان موکول شده و حمایت خارجی می شود، ضروری است که به طور معمول بررسی شود که آیا در افتادگی پلک پسرفت وجود دارد یا خیر، زیرا این کنترل ها همچنین نشان می دهند که آیا نیاز به مداخله جراحی وجود دارد یا نه.

اگر بلافاصله پس از تشخیص افتادگی مادرزادی پلک یا پس از مدتی تصمیم به جراحی گرفته شود، سطح افتادگی پلک بر انتخاب روش جراحی تأثیر می گذارد. در افتادگی پلک خفیف، عموماً هدف آن تقویت عضله بالابرنده است.

در موارد شدید، روش تعلیق ممکن است مانند بزرگسالان ترجیح داده شود. از آنجایی که افتادگی پلک که از بینایی جلوگیری می کند احتمالاً باعث آمبلیوپی در کودکان می شود، تشخیص به موقع و شروع درمان افتادگی پلک بدون از دست دادن زمان بسیار مهم است. دوره حساس تشخیص و درمان افتادگی پلک، سن پیش دبستانی است. زمانی که علت افتادگی پلک یک بیماری سیستماتیک باشد، نباید از درمان افتادگی پلک غافل شد.

آیا افتادگی پلک باعث از دست دادن دائمی بینایی می شود؟

افتادگی پلک پس از ده سالگی ممکن است در برخی بیماران پیشرفته باشد. به عبارت دیگر، افتادگی پلک می تواند تا مردمک چشم پایین بیاید که دید بیمار را محدود می کند.

با این حال، این محدودیت پس از مداخله جراحی برای مشکل از بین می رود. اگر پتوز مادرزادی وجود داشته باشد یا افتادگی پلک بین سنین یک تا ده سالگی اتفاق بیفتد، همچنین ممکن است از دست دادن بینایی دائمی باشد. بنابراین، درمان افتادگی پلک باید بدون تاخیر آغاز شود.

بعد از درمان افتادگی پلک با جراحی، چه زمانی می توان به فعالیت عادی برگشت؟

اگرچه اولین فکر بیماران این است که هر چه زودتر خوب شوند، اما این یک واقعیت است که آنها برای دیدن نتایج عجله می کنند و به روال عادی خود باز می گردند. اکثر بیماران می توانند ظرف چند روز تا یک هفته به محل کار و سایر فعالیت های ساده روزانه خود بازگردند. برای اطمینان از بهبودی بهینه باید از ورزش های شدید و سنگین برای چند هفته تا یک ماه خودداری کرد. پزشکان ما در طول مشاوره اولیه، بسته به سبک زندگی و برنامه درمانی شما، اطلاعات دقیق تری را ارائه خواهند داد.

نتایج جراحی افتادگی پلک چقدر طول می کشد؟

بلفارو پلاستی به جوانسازی پلک ها و خود بیمار کمک می کند و ظاهری جوان تر با اثرات ماندگار ایجاد می نماید. با این حال، روند طبیعی پیری بیمار ادامه خواهد داشت. اکثر بیماران بسته به عوامل محیطی و تأثیرات ژنتیکی، برای چندین سال، گاهی اوقات 10 تا 15 سال یا بیشتر از آن سود می برند.

بیماران برای کمک به حفظ نتایج جراحی باید به خوبی از پوست مراقبت کنند. توصیه می شود از محصولات آرایشی غیرجراحی استفاده شود که برای دوری از نور خورشید و محافظت بیشتر از پوست قابل استفاده باشد.

آیا درمان افتادگی پلک را بدون جراحی انجام می دهید؟

درمان افتادگی پلک بدون جراحی را می توان در مشکلات زیبایی پلک با تغییر شکل کمتر که نیازی به جراحی ندارند و در بیمارانی که هنوز قصد انجام عمل جراحی را ندارند، استفاده کرد. برخی از روش‌های دریچه‌ای غیر جراحی وجود دارد که در مواردی که تحت عمل جراحی قرار گرفته‌اند و به دلیل سن و آناتومی چشم‌شان توانایی پرداخت هزینه‌های جراحی بیشتر را ندارند، ترجیح داده می‌شوند. پس از اینکه چشم پزشک با بررسی وضعیت ناحیه چشم بیمار تصمیم گرفت که کدام نوع درمان افتادگی پلک مناسب است، طبق توصیه، عمل پرکردن، مزوتراپی و برخی از روش های دستگاهی انجام می شود.

ارتباط با ما

درمان افتادگی پلک با روش جراحی، بهترین گزینه بعد از تایید پزشک است. با این روش بسته به شرایط بیمار، ده تا پانزده سال این درمان ماندگاری دارد، در صورتی که با سایر روش های غیر جراحی، چهار تا یک سال اثرش باقی می ماند.

متخصصین کلینیک ما، با سابقه جراحی و درمان افتادگی پلک چندین ساله و تحقیقات زیاد در این زمینه، آماده اند تا هم سلامتی و هم زیبایی را به شما هدیه دهند. جهت مشاوره و گرفتن وقت ملاقات، از طریق همین سایت اقدام کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس بگیرید 02126722084